A short text to describe your forum

 
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Θέμα Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 06 Ιαν 2017, 17:05

Με ποιους τρόπους μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή?

16 Ιαν 2017, 00:43

Με ποιους τρόπους μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή?
 
Άβαταρ μέλους
theocharis.sidiropoulos
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 11 Μαρ 2017, 10:32

Re: Με ποιους τρόπους μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή?

11 Μαρ 2017, 10:58

Το σύστημα που ζητάει έναν x φόρο να φροντίζει να είναι εφικτό να πληρωθεί ο φόρος.
 
Άβαταρ μέλους
aziz.bastosun
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 11 Μαρ 2017, 15:34

Re: Με ποιους τρόπους μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή?

11 Μαρ 2017, 15:51

1. Αυστηρότεροι Φορολογικοί έλεγχοι (όπως γίνονται στο εξωτερικό)
2. Χρήση αποτελεσματικών μεθόδων για την καταπολέμηση του.
 
 
Titos Saspendatos
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 12 Μαρ 2017, 21:31

Re: Με ποιους τρόπους μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή?

13 Μαρ 2017, 22:38

Είμαι πεπεισμένος ότι ένα ρεαλιστικότερο φορολογικό σύστημα που να εξυπηρετούσε ουσιαστικά τις ανάγκες τον πολιτών μέσω των φόρων, είναι σίγουρο πως θα βοηθούσε τη κατάσταση!
 
Άβαταρ μέλους
PhilipEgRuGr
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 14 Μαρ 2017, 18:16
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Με ποιους τρόπους μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή?

14 Μαρ 2017, 18:22

Θεωρώ ότι πρέπει ταυτόχρονα να μειωθούν οι φόροι, σε σημείο που να μην θεωρούνται πρόβλημα, και να γίνονται όσο το δυνατό συχνότεροι και αυστηρότεροι έλεγχοι (κάτι τ΄ οποίο γίνεται με την άμεση πληρωμή του δημοσίου υπαλλήλου που θα το κάνει αμέσως μετά τον έλεγχο).
You know who I am.
Ξέρεις ποιος είμαι.
Ты меня знаешь.
Tu sais qui je suis.
انت تعر ف من أكون
 
ovlahonick
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 24 Μαρ 2017, 15:24

Re: Με ποιους τρόπους μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή?

24 Μαρ 2017, 16:22

1) Καλυτερος και πιο τακτικος ελεχγος.
Τελευταία επεξεργασία από ovlahonick σε 25 Μαρ 2019, 17:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 
Nick_Mok
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 17:10

Re: Με ποιους τρόπους μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή?

08 Ιαν 2019, 00:29

Οι πιο πολλοι θα κάνουν αναφορά σε γνωστές μεθόδους όπως είναι το "πλαστικό χρήμα" η λιγότερη φορολογία αλλά και διαφορά κονδύλια που μπορούν να δοθούν σε επιχειρήσεις όταν έχουν πάνω απο έναν ορισμένο προϋπολογισμό.Η αλήθεια είναι πως αυτές οι λύσεις προσπαθούν ήδη να εφαρμοστούν απο την παρούσα κυβέρνηση όπως έχουμε δει με την μείωση αγορών με ρευστο και το όριο των 500 ευρώ για αγορές με μετρητά,για παραπάνω χρήματα θα πρέπει να γίνεται συναλλαγή μέσω καρτών τραπεζης.
Έπειτα απο αυτόν τον μικρο πρόλογο της ελληνικής πραγματικοτητας θα ήθελα να αναλύσω τις δυο μου γενικές ιδέες οι οποίες είναι και πολύ προφανείς.Για να μην παραβεί κάποιος νόμους δυο είναι οι τρόποι για να τον σταματήσεις είτε να επιβάλλεις αρκετά αυστηρη ποινή είτε να μην τον συμφέρει να φοροδιαφύγει.Επιβαλλοντας παραδειγματικές ποινές στους παραβάτες κανεις δε θα θέλει να παραπατήσει καθώς θα του στερηται κάτι ακόμα πιο σημαντικό, η ελευθερία του που δεν αγοράζεται.
Η δεύτερη επιλογή είναι να γίνει με κάποιο τρόπο ίσως να μην είναι και τόσο συμφέρον να αποκρύψεις τις χρηματικές σου συναλλαγές.Αυτο όντως ίσως επιτύγχανεται με την φοροελαφρυνση αλλά και την ανταμοιβή με φοροαπαλλαγές σε συνεπείς επιχείρησεις που στηρίζουν ενεργά την ελληνική οικονομία.
Μια ακόμη λύση θα ήταν η στενή επίβλεψη με συνεχείς ελέγχους έτσι ώστε να μην υπάρχει περιθώριο για πολλές παρανομίες αλλά η αλήθεια είναι πως η ιδέα αυτή δεν είναι ούτε καινούργια ούτε καινοτόμα καθώς πάντα θα βρίσκονται νέοι τρόποι να παρακάμπτεται το σύστημα.
Συνοψίζοντας πιστεύω πως οι λύσεις στο θέμα αυτό είναι περιορισμένες.Η τεχνολογια μπορεί να γίνει χρήσιμος συνεργός μας στην καταπολέμηση πολλών προβλημάτων συμπεριμβαλομενου και της φοροδιαφυγής.Στενευοντας τον κλειο γύρω απο τους παραβάτες,τιμωρώντας παραδειγματικά τους παραβάτες αλλά και επιβραβεύοντας τους νομοταγείς θα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα πιο αξιόπιστο σύστημα.
Οποιαδήποτε άλλη άποψη δεκτή και οποίος θέλει να συζητήσει μαζί μου είμαι πάντα ανοικτός στα προσωπικά μηνύματα.Να έχετε ένα όμορφο υπολοιπο ημέρας.
 
Γιαννακάκης Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 16 Μάιος 2020, 00:01

Re: Με ποιους τρόπους μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή?

22 Μάιος 2020, 18:08

Η πραγματικότητα είναι πως η χώρα μας μαστίζεται από τη φοροδιαφυγή πολιτών και επιχειρήσεων, όπως τονίζεται και σε σχετική αναφορά της ομάδας του T4G (teens4greece). Η πλήρη απαλλαγή από αυτού του είδους την απάτη, που κρατά χαμηλά τα δημόσια ταμεία και τις κοινωνικές παροχές αποτελεί εγχείρημα δύσκολο. Η πιθανή, ωστόσο, επίλυση του προβλήματος έγκειται στην παράλληλη εφαρμογή μεθόδων αντιμετώπισης. Μέχρι σήμερα έχουν ήδη γίνει πολλές προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος με μεθόδους που έχουν προαναφέρει άλλα μέλη στο φόρουμ. Κατά τη δική μου άποψη, οι πρακτικές αυτές, δηλαδή χρήση πιστωτικών καρτών, μείωση της φορολογίας των εμπορευμάτων, πιο τακτικοί φορολογικοί έλεγχοι κ.α., μπορούν να φέρουν την επιθυμητή επίλυση του εν λόγω προβλήματος.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης